Jatkuva pikavippien mainonta

En kauheasti kuuntele radiota muuta kuin ajellessa, ja ajoakin kertyy lähinnä enemmissä määrin vain kesän aikana. Ja nyt kun kesää on kulunut virallisesti jo ainakin 2 kuukautta, niin ajettuakin on tullut varmaan enemmän kuin koko alkuvuonna.

Ja sen minkä olen selvästi huomannut on se, että pikavippejä mainostetaan radiossa nykyään aivan koko ajan! Siis ihan jatkuvasti tulee joku laina tai vippi mainos, ja sitten taas seuraavalla katkolla joku muu pikalaina juttu. Yritin vähän katsella juttua netistä, että mikä tää homma nyt on, kun luulin että vippejä ei todellakaan näin paljon enään tarjottaisi. No lainojanetistä.fi sivusto sitten kertoo, että kyllä, niitä pikavippejä tarjotaan vieläkin todella paljon ja kaikenlaisia muitakin lainoja on tarjolla. Ja selvästi niitä tarjotaan ihan 18 vuotiaillekkin.

Kuka niitä pikavippejä oikein ottaa?

Musta on jotenkin tosi outoa, että pikavippejä muka otetaan vieläkin niin paljon. Muistan kun monta vuotta niistä puhuttiin, ja aina kerrottiin kuinka vaarallisia ja pahoja ne on. Kuka ottaisi vippiä, kun ongelmia on niin helppo saada, ja vielä todella nopeastikkin.

pikavippi

Silti vaikuttaa, että pikalainat voivat oikein hyvin vielä 2017, ainakin mainosten perusteella. Ehkä se onkin niin, että koko ajan tulee uusia 18-vuotiaita, jotka näitä vippejä ottaa. Tai sitten tulee vain uusia ihmisiä, joita ei vaarat kiinnostaa. Tai sitten ehkä joidenkin on vain pakko ottaa pikavippi, vaikka ne ei itse sitä haluaisi ottaa.

En tiedä, mutta musta tää on tosi mielenkiintoista / surullista. Onko syynä tähän tää meidän Suomen lama ja talousongelmat, vai syynä onko joku sitten pakkotarve olla niin näyttäviä kuin muut sosiaalisessa mediassa? Yritin katsoa, jos joku olisi tätä asiaa hieman tutkinut, mutta vastaan ei kyllä tullut mitään oikein selkeää.

En itse tunne ketään, joka ainakaan avoimesti olisi myöntänyt ottaneensa ikinä tälläistä pikalainaa. Varmasti moni ei sitä muille myönnäkkään, joten on tietty täysin mahdollista että tunnen oikeasti jonkun, joka on vipin ottanut. Ehkä joku on pikavippien kanssa nyttenkin ongelmissa, mistäpä minä sitä välttämättä tietäisin.

Jotenkin vain jäi mietityttää, että onko tämä nyt ihan oikein, että näitä lainoja mainostetaan niin paljon radiossa ja muuallakin. Kattokaa vaikka tarkkaan jonkun urheilutapahtuman sponsoreitakin. Monesti siellä on joku pikavippi seassa.

Mystistä, sanon minä.

Brigitte
 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: