Pikalainaa vielä vuonna 2018

Aikaisemmassa kirjoituksessa jo valittelin näistä pikavippien mainoksista, mutta tilanne ei ole ainakaan mennyt parempaan vuoden 2018 aikana.

Tuntuu vieläkin että koko ajan joka paikassa on niin monta vippimainosta kuin vain voi olla. Siis nyt kun niitä on alkanut katsoa niin niitähän näkyy siellä sun täällä, ja on kuin ei voisi oikein katsoa muuallakaan. Yksi mitä näin jokin aika sitten oli Seriffilaina ja niiden pikaluotot. On siinäkin taas nimi!

Pikalainaa 2018

Pikalainat ovat pikavippejä, mutta yritetty tehdä niille vain uusi nimi. Kuitenkin sisimmällään ne ovat ihan samanlaisia, usein kaliita lainoja. Jonkin verran noissa sentään näyttää olevan eroja, ainakin jos katsoo tätä pikavippivertailua. Tosin toikin on ehkä vain niitä parempia pikalainoja, ja ehkä ne kaikkein huonoimmat on tosta jätetty kokonaan pois.

Sit kun vielä miettii että kun kerran näitä lainoja otetaan näin paljon, niin varmaan niin ku tilastojen mukaan itekkin tunnen varmaan ainakin muutaman henkilön jotka on tälläisen vipin ottanut. En kuitenkaan tiedä, siis sillee varmasti ketään joka olisi tälläisen lainan ottanut. Mutta kun miettii, niin todennäköisesti tilastojen valossa on se, että ne ei oo mulle vain kertonut!

Sinällään pelottava idea, mutta varmaan ihan totta. Suomalaiset taitaa taas rakastaa lainaa, kun lamasta on jo jonkin aikaa kulunut. Samaa oon miettinyt kun katsoo noita ihan elektroniikka ja muita mainoksia, kun melkein joka paikka tuntuu mainostavan niitä sillä idealle, että saat tavaran nyt, mutta sun tarvii hei maksaa vasta sitten myöhemmin. Se on sen ajan ongelma, älä murehdi!

En oo nähnyt mitään tilastoja siitä, paljonko näitä pikavippejä oikein Suomessa nykyään otetaan. Kuitenkin vaikuttaisi ainakin mainosten perusteella että ei se määrä varmaan oo ainakaan vähentynyt, ja ilmeisesti noita uusia pikalainojakin on jonkin verran tullut tarjolle. Että jos noita uusiakin lainoja on niin monta, niin miten monta noita oikein otetaan vuodessa tai kuukaudessa?

Outoa ja aika paha tilanne varmasti monelle jos taloudellinen tilanne tässä jossain välissä taas vähän heikkenee. Kun kuitenkin tilastojen valossa näin pitäisi käydä jossain välissä, ja todennäköisesti ehkä jo parin vuoden sisällä jos historiaa katsoo.

No ehkä vähän ankeaa pohdintaa näin kauniina kesäpäivänä. Ehkä pitäisi vaan mennä ulos ja nauttia taas kun aurinko paistaa. Mutta, toisaalta siellä on vaarana että näkee taas niitä pikavippi mainoksia ja juttuja pikalainoista 🙁

Brigitte
 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: